Triatlon

Svelvik Sykleklubb er tilknyttet Norsk Triathlon forbund. Dette betyr at medlemmer av Svelvik SK kan løse helårslisens innen triatlon i tillegg til sykling og dermed stille på triatlon arrangementer med lisens i stedet for engangslisens. Vi ønsker selvfølgelig at våre medlemmer melder seg på med vårt klubbnavn.

Svelvik SK har et ganske variert miljø innen triatlon, men begrenset med organisert trening. Vi ønsker imidlertid å se mer fellesaktivitet, men det betinger at flere melder sin interesse for det. Vi har arrangert uformelle treningsløp, og håper å kunne fortsette med det. Dette vil bli annonsert på Facebook gruppen til Svelvik SK Triatlon.  https://www.facebook.com/pages/Svelvik-SK-Triathlon/312359388868554?sk=timeline

Ulike distanser

Mange forbinder triatlon med den mest ekstreme distansen. Triatlon er imidlertid delt inn i følgende grener:

Øvelse Svømming Sykkel Løp
Sprint 750m 20km 5km
Olympisk 1500m 40km 10km
Halv Ironman (70.3) 1900m 90km 21km
Ironman (fulldistanse) 3600m 180km 42km

I tillegg arrangeres Vintertriatlon:

Øvelse Løping Sykkel Ski fristil
Vintertri norm 7km 10km 8km

I tillegg arrangeres flere distansevarianter.

Stevner

Det arrangere stadig flere stevner. De fleste går i Sprint-distanse evt i tillegg til Olympisk. Forbundet har oversikt over terminliste.

Svelvik SK Triatlon har stilt med utøvere på eksempelvis:

  • Bøsprinten (sprint)
  • Hove Tri (Sprint og Olympisk)
  • Ironman 70.3 Haugesund (Halv ironman)
  • Gråtassen (sprint)
  • Tønsberg tri (sprint)
  • Norseman (ironman)
  • NM Vintertriatlon

..i tillegg til flere andre stevner.

Meritter

Av våre fremste triatleter, må vi nevne Christian Bøhmer og Ivar Jørgensen. Disse har stilt i Norseman flere ganger og kan blant annet skilte med topp-10 plasseringer og uttak til elite-kvoten.

Se link til Svelvikposten.

Utover dette har flere av våre utøvere markert seg svært godt på triatlon-arenaen, deriblant Tommy Borgen som har plassert seg godt på flere ulike distanser, og Vebjørn Rønning som ble ungdomsmester i Vintertriatlon.

Noe for deg?

Vi ønsker å se flere Svelvikinger på triatlon-arenaen. Triatlon er en folkesport og de korte distansene spesielt er beregnet på alle som har en badedrakt, en sykkel og et par joggesko!

Å trene til triatlon

En av de tingene folk liker med triatlon er at det er en sport med stor “variasjon i kosten”.  Trener du til triatlon, så trener du på tre klassiske ferdigheter som uansett er fantastisk fysisk fostring og nyttige ferdigheter. Man trenger med andre ord ikke å være “nerd” på noen av disiplinene. Tvert i mot er det en fordel at man liker å variere og liker generelt å være ute.

Mange har utgangspunkt i en av disiplinene fra før, når man starter med triatlon. Andre kanskje har allerede en veldig variert og uspesifikk bakgrunn. Den biten som de fleste må investere litt ekstra tid på, hvis ikke den fra før er hoveddisiplinen, er svømmingen. Å investere tid i å få på plass bedre svømmeteknikk er noe man får veldig mye igjen for. Både ved at man unngår å føle at man faller av lasset på svømmingen og ved at man ikke bruker alt for mye krefter på svømmingen slik at man er sliten på de neste øvelsene. Det er veldig lurt å svømme såpass mye at distansen man skal delta i føles å være under kontroll.

Utover det, vil de fleste nybegynnere oppfordres til å generelt legge inn tid i hver av øvelsene ut i fra hva man har tid til. Det er viktigere å komme seg ut på en treningstur enn at det skal følges noe spesifikt treningsprogram. Overlat det til de mer ambisiøse.  Så “more is more” er mottoet. Først og fremst nyt følelsen av å være ute på trening.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s